Imate kestene kod kuće i ne znate šta ćete s njima? Imamo odličan recept za tortu od kestena (charlotte) koja će vas oduševiti.
Sastojci:
- 500 g kestena
- 500 g biskvita
- 200 g šećera u prahu
- 4 dcl mlijeka
- 500 ml slatke pavlake
- 50 god putera
- kašika oštrog brašna
- gustina kašike
- kesica vanilin šećera
- tri žumanca
- rum
Priprema:
1. Žumanca umutiti sa polovinom šećera (100 grama), dodati vanilin šećer, brašno, gustin, mleko i sve skuvati u kremu. Ohladiti i dodati puter.
2. Kestene utisnite u pire i dodajte malo ruma. Slatku pavlaku razmutite sa preostalih 100 grama šećera u prahu i pomiješajte sa kesten pireom.
3. Kekse umočite u mleko u koje ste dodali kašiku ruma i rasporedite ih u veću činiju koju ste prethodno obložili providnom folijom. Rubove i dno prekrijte sunđerima i dodajte polovinu mješavine kesten pirea i šlaga. Na tu smjesu rasporedite kekse natopljene mlijekom i rumom, a preko njih žutu kremu.
4. Ponovo stavite kekse, na njih preostalu kremu sa kestenima i završite sa keksom.
5. Šarlotu ostavite u frižideru da se stegne. Poslužite na velikom tanjiru i ukrasite šlagom, grubo seckanim kestenima ili čime god želite.
Ordinacija.hr