18. Jula 2023.

Poslanici odbili skidanje tačke s dnevnog reda o kriminalizaciji klevete

Narodna skupština RS odbila je prijedlog poslanice SDS-a Maje Dragojević Stojnić da se krimnalizacija klevete skine s dnevnog reda.

Od 69 prisutnih poslanika za je bio samo 21 poslanik.

Nenad Stevandić je rekao da je poslanica Dragojević Stojić iz SDS-a predložila da se tačka dnevnog reda o kriminalizaciji klevete skine s dnevnog reda, ali poslanici su to odbili.

Dragojević Stojićeva je rekla da joj je žao što su samo predstavnici SDS, PDP i Nebojša Vukanović iz liste Za pravdu i red glasali za skidanje s dnevnog reda, a da su ostali bili uzdržani.

“Mi smo smatrali da ovo nema nikakvu osnovu da bude na NS RS i da ruši sve međunarodne konvencije”, rekla je ona.

dodala je da RS treba da ima što veću slobodu medija, i da je dosadašnja praksa dobra po kojoj su klevete rješavane kroz građanske parnice. Dodala je da je razočarana i da joj je žao što ovaj prijedlog nije naišao na razumijevane, uprkos protestima koji su jutros održani pred parlamentom.

Vukanović: Vladajuća koalicija protiv skidanja kriminalizacije klevete s dnevnog reda

Vladajuća kolalicija je protiv skidanja kriminalizacije klevete s dnevnog reda, rekao je šef Kluba poslanika Pokreta za pravdu i red Nebojša Vukanović.

“Upravo je završen ad hok kolegij NS RS na kojem smo razmatrali prijedlog poslanice Maje Stojnić da se povuče s dnevnog reda zakon o kriminalozaciji klevete, međutim vladajuća koalcija je bila na glasanju uzdržana i time su pokazali da su protiv skidanja s dnevnog reda”, rekao je Vukanović.

Vukanovuć je rekao da je još uvijek rano da se vidi kako će se završiti glasanje u četvrtak, jer kako je rekao postoje nesuglasice u vladajućoj koaliciji, ali da smatra da je teško očekivati da bi zakon stavili na dnevni red da nisu procijenili da imaju dovoljno glasova da ga usvoje.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare