Poslanica Bundestaga: Odluka o slanju njemačkih tenkova Ukrajini "istorijski neispravna" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Poslanica Bundestaga: Odluka o slanju njemačkih tenkova Ukrajini “istorijski neispravna”

Odluka Njemačke da uputi tenkove “leopard” Ukrajini i da dozvoli drugim zemljama da rade to isto je “istorijski neispravno”, izjavila je poslanica Bundestaga iz Lijeve partije Sevim Dagdelen, članica Parlamentarnog savjeta NATO-a.

U intervjuu za kanal Demokrasi Nau Dagdelenova je naglasila da je umjesto slanja naoružanja Ukrajini potrebna demokratija.

  • Odluka da se šalju borbeni tenkovi Ukrajini je istorijski pogrešna odluka. I ona je postala moguća pod pritiskom administracije DŽozefa Bajdena na Njemačku – rekla je ona.

Prema istraživanjima javnog mnjenja, kako je navela poslanica, većina Nijemaca je protiv te odluke, koja odgovara isključivo interesima američkog vojno-industrijskog kompleksa.

  • Kada Njemačka ostane bez tenkova, SAD će moći da joj šalju svoje tenkove – navela je poslanica i dodala da “SAD nemaju saveznike, te da djeluju isključivo u sopstvenim interesima”.

Prema njenim riječima, za SAD je Evropa kao Latinska Amerika sedamdesetih godina – “kontinent na kojem možeš da radiš šta hoćeš”.

Odluka o tenkovima, kako je ocijenila, “ništa neće promijeniti u vojnom smislu, jer će Rusija odgovoriti”.

  • Potrebno je više diplomatije, a slanje naoružanja dovešće do pogibije još većeg broja ljudi u Ukrajini – smatra Dagdelenova.

Danas objavljeno

Urugvaj: Uhapšena dva Crnogorca zbog šverca kokaina

M.

Dvoje staraca brutalno pretučeni u svojoj kući

M.

Medvedev: Država je jača nego prije

M.

Ostavite komentar