24. Marta 2023.

Porše odustao od ulaska u Formulu 1 2026. godine

Porše je deo Folksvagen grupacije, koja je u aprilu prošle godine obelodanila da Audi i Porše žele da budu deo najbržeg cirkusa od 2026. godine. Audi je u međuvremenu kupio udeo u Zauberu i obezbedio samostalan ulazak u Formulu 1.

Za razliku od Audija, Porše je bio zainteresovan isključivo za saradnju sa nekim od postojećih konstruktora. Najozbiljniji pregovori bili su sa aktuelnim šampionom Red Bulom, ali su oni u septembru propali i neće doći do njihove saradnje. Austrijski tim je u međuvremenu objavio da će od 2026. koristiti Fordove agregate.

Saradnja Alfa Romea i Zaubera biće okončana na kraju tekuće sezone i italijanska kompanija će u potpunosti napustiti karavan. Zauber je nedavno za prvog čoveka grupacije postavio doskorašnjeg šefa Meklarena Andreasa Zajdla, dok ulogu predstavnika Alfa Romeovog tima u Formuli 1 obavlja Aluni Bravi.

Alfa Romeo zauzima šestu poziciju u šampionatu konstrutkora sa četiri osvojena boda iz uvodne dve trke, dok lider Red Bul ima 87.

Naredni trkački vikend na programu je od 31. marta do 2. aprila u Australiji, uz direktan prenos na kanalima Sport Kluba.

https://twitter.com/wearetherace/status/1638509811133194241?s=20

Sportklub.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare