Porodica uhapšenog Arsića: Optužbe su lažne, 1999. godine nije ni radio u policiji - BIGportal.ba
Region Vijesti

Porodica uhapšenog Arsića: Optužbe su lažne, 1999. godine nije ni radio u policiji

Predsednica Privremenog organa Kosovska Kamenica Tanja Aksić ocenila je da hapšenje Zlatka Arsića predstavlja zastrašivanje Srba na Kosovu i Metohiji

Zorica Arsić, supruga Zlatka Arsića koga je sinoć policija tzv. Kosova uhapsila na administrativnom prelazu sa Srbijom zbog navodnog ratnog zločina, tvrdi da su optužbe protiv njenog supruga lažne i ističe da je on imao dobre odnose sa svojim susedima, bilo da su oni Srbi ili Albanci.

Arsić je rekla da je njen suprug 1999. godine, bio mlad i da nije bio pripadnik srpske policije, kako se navodi u optužbi.

“Ja tvrdim da on 1999. nije bio srpski policajac, tada je imao 19 ili 20 godina, posle toga je počeo da radi u KPS”, rekla je Arsić za “Kosovo onlajn”.

Navela je da je njen suprug radio od 2006. godine kao “kosovski” policajac, sve dok nije suspendovan pre dve godine. Dodala je i da je pre službe u bezbednosnoj službi tzv. Kosova Arsić radio kao obezbeđenje u Skupštini “Kosova”.

Arsić je dodala i da optuže koje se stavljaju na teret njenom suprugu nisu istinite i da on nikoga nije maltretirao.

“To je laž i nije tačno da je bilo koga maltretirao i to mogu da pitaju koga god hoće. On ima lepe odnose i sa Albancima i sa Srbima i uvek je lepo sa svima sarađivao”, istakla je Arsić.

Arsić odveden u Prištinu, porodica ne zna ništa o njemu

Ona je kazala da je njen suprug nakon hapšenja odveden u Prištinu, kao i da od sinoć ništa ne zna više o njemu. Prema njenim rečima policija tzv. Kosova je izvršila i pretres njihove kuće.

“Došli su i uhapsili su ga i odveli za Prištinu. Našli su samo jednu lovačku pušku za koju on ima dozvolu i svima je poznato da je lovac. Okrenuli su sve čak i komšijska dvorišta i ništa osim puške nisu našli, a ništa osim nje nije ni imao”, kazala je Arsić.

Predsednica Privremenog organa Kosovska Kamenica Tanja Aksić ocenila je da hapšenje Zlatka Arsića predstavlja zastrašivanje Srba na Kosovu i Metohiji.

“Gospodin Arsić ima samo 45 godina. Nekih 15 godina radio je kao policajac u ‘kosovskoj’ policiji. U dobrim međuljudskim odnosima je i sa svojim komšijama Albancima i sa Srbima i smatram da je ovo još jedan vid pritiska na Srbe koji su ostali da žive na ovim prostorima”, kazala je Aksić.

Istakla je da je o Arsićevom slučaju sinoć obaveštena, nakon čega je odmah obavestila Kancelariju za KiM.

“Kancelarija je obezbedila pravnu pomoć za porodicu Arsić. Borićemo se svim demokratskim srestvima da se gospodin Arsić vrati kući svojoj porodici”, rekla je Aksić.

Deca su se uznemirila

Komšinica porodice Arsić, Sanja Tasić imala je samo reči hvale za Zlatka.

“On je vredan čovek, bilo da je poljoprivreda, tovio je kokoške, i dobre odnose je imao sa Albancima, Nikada ništa ružno nije rekao. Ovo što se desilo sinoć je strašno, deca su se uznemirila, plakala”, kaže Tasić.

Otac Zlatka Arsića, Predrag Arsić kaže da je njegovog sina osoba koja ga je prijavila da joj je pretio oružjem i uzeo boks cigareta, pomešala sa nekim drugim.

“Postoji mogućnost da mu je uzeo neko drugi, policije je tad bilo svuda, ali on je optužio moje dete”, kaže Arsić.

Zlatka Arsića, oca troje dece, iz sela Ajnovce kod Kosovske Kamenice, sinoć je uhapsila policija tzv. Kosova jer ga Specijalno tužilaštvo tereti da je u policijskoj stanici u Kosovskoj Kamenici u martu 1999. godine u svojstvu policijskog službenika pretukao i maltretirao oštećenog inicijala B.M, kao i da je u saradnji sa drugim pripadnicima srpske policije i paravojnih grupa, navodno učestvovao u deportaciji i raseljavanju Albanaca.

RT.

Danas objavljeno

Počelo suđenje u predmetu “Skaj”: Načelnik MUP-a Srpske prvi na klupi za svjedoke

M.

U inat sankcijama: Rusija razvila prvi dron sa termovizijskom kamerom i sistemom za nadzor

M.

“Protiv Srbije je vođen nuklearni i hemijski rat”

M.

Ostavite komentar