21. Jula 2023.

Porodica djeteta ubijenog u školi tužila roditelje Koste K: Traže 350.000 evra

Porodica jednog ubijenog djeteta u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar u Beogradu, podnijela je tužbu za naknadu nematerijalne štete protiv roditelja dječaka koji je počinio masakr, saznaje Tanjug.

Tužba je podnesena parničnom odjeljenju Višeg suda u Beogradu i ta porodica u njoj zahtijeva iznos od oko 350.000 evra na ime naknade nematerijalne štete zbog pretrpljenog duševnog bola i patnje, kao i pretrpljenog straha, opredijelila je taj iznos.

Tužbu su preko punomoćnika podnijeli roditelji, kao i mlađi brat i sestra ubijenog djeteta.

Porodica ovog djeteta je prva dostavila prijedlog privremene mjere da se majci dječaka privremeno zabrani raspolaganje imovinom, što je sud prihvatio i odredio pomenutu mjeru.

Sud treba da odluči o tužbi, te će nakon okončanja parničnog postupka donijeti odluku da li u potpunosi ili djelimično prihvata tužbeni zahtjev porodice, ili ga eventualno odbija.

Nakon prve mjere koju je predložila ova porodica, još 27 članova porodica ubijenih u tom masakru takođe su predložili sudu da roditeljima dječaka K.K. odredi privremenu mjeru zabrane raspolaganja imovinom.

Dječakov otac V.K. uhapšen je odmah nakon masakra i on se nalazi u pritvoru zbog sumnje da je počinio krivično djelo teška djela protiv opšte sigurnosti.

Protiv V.K. Više javno tužilastvo vodi postupak.

Foto: Antonio Balic / CROPIX

Nezavisne.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare