13. Aprila 2023.

Poraz Novaka u Monte Karlu

Trenutno 21. na planeti će u petak odmeriti snage sa zemljakom Janikom Sinerom, a taj meč je poslednji na programu, koji startuje od 11.00 časova.

Đoković nije uspeo da četvrti put zaredom slavi protiv Musetija, u duelu koji je obilovao brejkovima.

Vremenski uslovi su bili dosta nezgodni, duvao je jak vetar, koji je otežavao posao igračima, a početkom trećeg seta napravljena je i jednočasovna pauza zbog kiše.

Novak je na teren izašao sa bandažiranim laktom, verovatno i zbog toga servirao slabije, ali početni udarac u ovakvim okolnostima svakako ne bi predstavljao naročitu prednost.

Museti je delovao sigurnije na startu, međutim, Đoković je bio taj, koji je prvi napravio brejk.

skoristio je prvu brejk loptu, nastavljajući da odlično pogađa iz riterna. Ipak, stečena prednost nije dugo trajala.

Đoković je dopustio dve brejk lopte rivalu. Prvu je spasao vinerom, uz pomoć vetra, ali je usledila greška iz bekhenda odmah zatim.

Festival brejkova nastavljen je ubrzo, pošto je Museti, sa četiri greške, dve iz forhenda, dve iz bekhenda, poklonio novi brejk Novaku.

Stigao je srpski as nadomak osvajanja prvog seta, imao dve set lopte na servis protivnika, ali ih nije iskoristio.

Kazna je stigla u devetom gemu. Đoković je nastavio sa greškama, a Museti nošen podrškom sa tribinama, u potpunosti se vratio u igru.

Samo nakratko, pošto je Đoković stigao do tri nove, vezane set lopte. Prvu je Museti spasao dobrim forhendom, kod druge je poklekao Novakov bekhend, ali je kod treće posle duže razmene, Novak zabeležio viner smeč udarcem.

Bio je ovo krajnje čudan period, gde servis praktično nije značio ništa, a okončan je posle 50 minuta igre.

Serija brejkova nastavljena je i na startu drugog seta, pošto je Museti odmah oduzeo servis Đokoviću.

Ništa novo nije bilo ni u narednim gemovima, pravljeni su brejkovi, kojima je kraj došao u petom gemu, kada je Novak konačno osvojio onaj na svoj servis.

Delovalo je da će Novak vratiti stvari u normalu, nakon još jednog napravljenog brejka. Međutim, to se nije dogodilo, pošto se Museti ponovo vratio u igru, brejkom, kako drugačije.

Đoković je ubrzo neopravdano bio izviždan, zato što se bunio zbog jednog traga. Iako je bio u pravu, sudija Oreli Tort je ostala pri svom, tvrdila je da je loptica Musetija kačila liniju.

Lorenco je napravio brejk, servirao za set, ali uzalud. Ponovo je još jednom učinio isto, s tim da je ovoga puta bio uspešniji i izjednačio je posle 70 minuta, osvojivši set u kojem je viđeno čak devet brejkova.

Profimedia

U trećem gemu odlučujućeg seta došlo je do prekida meča zbog kiše, a pauza je trajala oko sat vremena.

Đoković se po povratku na teren vratio sa flasterom na levoj butini, ali mu to nije smetalo da privede prekinuti gem kraju.

Vetar je nastavio da pravi probleme, Museti je takođe osvojio svoj servis gem, da bi ubrzo Novak odigrao najbolji na meču, u kojem je viđen drop-šot iz forhenda, ali i prvi as na meču.

To je sve bilo zatišje pred buru, pošto se Museti opet razigrao u sedmom gemu, a naročito dobro ga je poslužio forhend u pravljenju novog brejka.

Đoković nije uspeo da se vrati do kraja susreta, iako je imao brejk loptu u 10. gemu.

Ispao je u ranoj fazi turnira, baš kao i u prethodne dve godine, a naredno takmičenje za njega biće Banjaluka sledeće sedmice.

Foto:Promedia

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare