27. Septembra 2023.

“Ponuđen nam je Madar, odmah smo zvali Željka Obradovića”

Stišala se prašina nastala šokantnim transferom Jama Madara iz Partizana u Fenerbahče, a sada smo po prvi put dobili reč o tome iz turskog kluba.

Madar je, podsetimo, ušao u spor sa Partizanom, a uz razgovor sa svojim menadžerom Miškom Ražnatovićem, tražeći veću platu.

Kako je nije dobio, iskoristio je opciju da se kao slobodan igrač iz Beograda preseli u Istanbul.

To je dovelo do raskida saradnje Partizana i verovatno najpoznatijeg košarkaškog agenta u Evropi.

Par meseci kasnije, reč na tu temu dao je i generalni direktor Fenerbahčea, Derja Janije.

“Madar je imao određeni proces u ugovoru sa svojim klubom. Nama je ponuđen kao slobodan igrač. Naš trener Itudis odmah je direktno kontaktirao Željka Obradovića. Nismo uradili ništa nelegalno. Dodali smo u naš tim slobodnog igrača”, rekao je Janije.

Fenerbahče je napustio i Nemanja Bjelica koji se vratio u Crvenu zvezdu, a Nik Kalates je ostao u klubu, iako se spekulisalo o prelasku u Partizan.

“Dodali smo pojačanja koja su nam bila potrebna. U prvom momentu Nemanja Bjelica i Nik Kalates nisu bili u našim planovima, voleli bismo da je postojao drugi način za sve strane. Onda se situacija promenila i mi smo postali fleksibilni. Nik je deo našeg tima, ali naravno da se prati cela situacija. Što se Papajanisa tiče poslali smo mu ponudu, Panatinaikos ga je takođe želeo, on je odabrao i to je to. Ne dopadaju nam se određene izjave tim povodom o našem treneru”, zaključio je Janije.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare