13. Juna 2023.

Ponovo sirene u Severnoj Mitrovici, Srbi na nišanu

U severnom delu Kosovske Mitrovice specijalci kosovske policije sproveli su akciju hapšenja.

U Zvečanu je danas, neposredno pred akciju specijalaca kosovske policije u Severnoj Mitrovici, održan protes zbog hapšenja Dušana Obrenovića i Radoša Petrovića, a okupljeni građani zahtevali su njihovo puštanje na slobodu.

Bez dokaza

Ni ministar unutrašnjih poslova tzv. Kosova Dželjalj Svečlja, kao ni bilo ko drugi iz Prištine nisu pokazali nijedan dokaz danas za optužbe na račun Miluna Milenkovića Lunea, a optužuje se za najteža dela.

S druge strane, Priština i Aljbin Kurti treba da odgovore ko je pucao na Dragišu Galjka koji je jedva preživeo.

Kurti povećava broj svojih specijalaca

Nakon hapšenje Srbina Miluna Luneta Milenkovića u Severnoj Mitrovici, situacija je izuzetno napeta. Na ulicama se nalazi na stotine zabrinutih građana, a na jednoj od slika koja kruži društvenim mrežama vide se pripadnici tzv. kosovske policije kako drže upereno oružje u građane.

Indikativno je da je Aljbin Kurti u hapšenje ovog sportiste krenuo dok su Srbi tražili slobodu za svoje nevino uhapšene sugrađane, o čijoj krivici ne postije nikakvi dokazi.

Umesto da ih pusti, on kreće u novu odmazdu i hapšenje.

Umesto da Kurti posluša zahteve kompletne međunarodne zajednice da povuče svoje specijalce iz opština na severu, on povećava njihov broj. Jasno je dakle da ne želi deeskalaciju, rešenje i mir, već stvara nove tenzije i napetost.

Kurtijevi specijalci u Bošnjačkoj mahali

Pripadnici kosovske policije stavili na nišan Srbe

Nakon što je kosovska policija uhapsila još jednog Srbina, na prelazu između severnog i južnog dela Kosovske Mitorvice okupio se veliki broj Srba, dok je sa južne strane kosovska policija.

Kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svećlja, potvrdio je da je uhapšena jedna osoba.

Na slikama se jasno vidi kako su pripadnici specijalne jedinice kosovske policije stavili na nišan Srbe.

Kosovska policija uhapsila je ranije danas trenera kik-boks kluba iz Kosovske Mitrovice Milana Luneta Milenkovića, nakon čega su se oglasile sirene.

U Zvečanu je danas, neposredno pred akciju specijalaca kosovske policije u Severnoj Mitrovici, održan protes zbog hapšenja Dušana Obrenovića i Radoša Petrovića, a okupljeni građani zahtevali su njihovo puštanje na slobodu.

Advokat Dušana Obrenovića, Predrag Miljković, rekao je da je svega oko 50 metara od mesta gde su se danas okupili građani, uhapšeni njegov branjenik i Radoš Petrović dok su mirno izražavali nezadovoljstvo zbog nametanja nelegitimnih gradonačelnika u opštinama na severu Kosova i prisustva specijalaca Kosovske policije.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare