24. Augusta 2023.

“Ponosan sam – Srbija favorit za medalju”

Aleksandar Đorđević pričao je za srpske medije poslije zvaničnog dijela u kom se obratio na engleskom jeziku.

“Jedna lepa stvar. Moram da kažem. Ponosan sam što predvodim Kinu protiv Srbije. Emocije su tu. Trudiću se da ih potisnem, da ne utiču. Lep je detalj, na meni je da spremim svoju ekipu da odigramo dobru utakmicu protiv Srbije”, rekao je Đorđević i dodao:

“Srbija je jedan od kandidata za medalju. Prikazali su dobru igru pre par dana i u našoj grupi je velii favorit”.

Đorđevićeva čuvena rečenica je “mir u glavi, vatra u srcu”.

“I sad je potrebno tako nešto. Nas igrači osećaju kakvi smo. Osećaju da možemo da im prenesemo mir, nervozu, staloženost… Čovek se uvek trudi da donese nešto pozitivno, pa tako i ja, Ovo su sjajni momci, vredni su, prihvatili su nas fantastično i ja sam im stvarno zahvalan, i predsedniku Jao Mingu i igračima koji do danas rade i trude se da pruže najbolje”.

“Osećaju me igrači. ja sam takmičar pored svega. Bez obzira na sve. Niko od nas ne izlazi na teren da izgubi utakmicu. Svi smo takmičari. To je sport. Shvatam… To sam i prenosio kroz svoje bitisanje u sportu i to ću uraditi i kasnije
“, dodao je.

Šta to Kinezi imaju kada je reč o košarci:

“Određenu upornost, diciplinu, kvalitet, smisao… Na nama je da to izgleda najbolje u određenom trenutku kada je to najpotrebnije. Takmičenje je velika pozornica. Velike utakmice igraju veliki igrači sa velikim potezima. Može to i nama da se desi. mislim da imamo određeni kvalitet”.

Utakmica između Srbije i Kine igra se u subota u 14 časova po srednjeevropskom, odnosno u 20.00 po lokalnom.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare