Poništava se odluka, Liban ipak prelazi na ljetno računanje vremena - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Poništava se odluka, Liban ipak prelazi na ljetno računanje vremena

Privremeni premijer Libana Najib Mikati izjavio je da je njegov kabinet glasao da se odluka da se prelazak na letnje računanje vremena odloži za mesec dana poništava, i da će se na letnje računanje vremena preći već naredne srede.

Kako navodi Rojters, Mikati je rekao da je odluka doneta nakon „mirne rasprave“ i da je državi potrebno 48 sati da uskladi svoje poslove.

Odluka libanske vlade da u poslednjem trenutku odloži početak letnjeg računanja vremena do kraja muslimanskog svetog meseca Ramazana, dovela je do masovne konfuzije u toj zemlji.

Pošto su neke institucije pomerile vreme na časovnicima, a druge odbile da to urade, mnogi Libanci su se našli u poziciji da nagađaju o radnim vremenima preduzeća, škola i drugih ustanova, preneo je AP.

U Libanu se obično kazaljke na satovima pomeraju sat unapred poslednje nedelje u martu, kao i u većini evropskih zemalja. Međutim, u četvrtak je libanska vlada objavila odluku privremenog premijera Najiba Mikatija da pomeri početak letnjeg računanja vremena na 21. april.

Za donošenje takve odluke nije naveden razlog, ali se u video snimku sastanka između Mikatija i predsednika parlamenta Nabiha Berija, koji je procurio u lokalne medije, može čuti da Beri traži od Mikatija da odloži uvođenje letnjeg računanja vremena, kako bi se muslimanima omogućilo da prekinu ramazanski post sat ranije.

Danas objavljeno

Pokret koji se zalaže da što manje peremo veš ima sve više pristalica

Zeljka

Nove fotke pjevačice i Hamiltona: Šakira osmijehom podgrijala glasine

Zeljka

Oni najviše vole da se tetoviraju: Istraživanje otkrilo koje nacije obožavaju tetovaže

Zeljka

Ostavite komentar