29. Aprila 2023.

Pomiješaš, izliješ i ispečeš: Neodoljiv kolač sa makom

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 8 kašika šećera
  • 5 kašika brašna
  • 2 kašike putera margarina
  • pola kesice praška za pecivo
  • 3 kašike maka

Glazura:

  • 100 g mlečne čokolade
  • 2 kašika ulja

Priprema:

Dobro umutiti belanca sa šećerom, pa dodati jedno po jedno žumance i na kraju otopljen puter. Dodati brašno sa praškom za pecivo, makom i sve promeštati.

Ovo peći u predhodno zagrejanoj rernu na 180 oko pola sata.

Kada se biskvit ohladi, prelijte ga glazurom koju ste napravili tako što se na umerenoj vatri istopili čokoladu i puter.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare