18. Aprila 2023.

Pomama za francuskom državnom sekretarkom na naslovnici Plejboja, štampa se još 60 hiljada primeraka

Direktor Plejboja Florentin dodao je da se pristupilo štampanju dodatnih 60 hiljada primeraka. Uobičajeno, u Francuskoj se proda oko 30 hiljada primeraka svakog broja Plajboja.

Političarka je pozirala u odeći i ni na jednoj fotografiji nije naga, ali časopis je ipak razgrabljen, i to, kako se čini, zbog njenog intervjua.

Skijapa je bila naveliko kritikovana u Francuskoj jer je pristala da se fotografiše se za Plejboj. Novost da će upravo njena fotografija krasiti naslovnicu objavljena je u vreme kada se francuska vlada suočava s protestima protiv penzione reforme.

Skijapa na fotografijama pozira u beloj haljini i govori o feminizmu i ženskim pravima.

U intervjuu brani pravo žena “da budu upravo ono što žele da budu”, prenosi agencija AFP.

“Ako se žele da se odevaju kao monahinje i nikada ne sureću muškarce koje ne žele, treba ih u tome podržati. Ali takođe i ako žele da poziraju bez odeće u časopisu”, rekla je i otkrila da je “ponosna jer je pisala erotsku literaturu”.

https://twitter.com/I_am_the_Story/status/1648112964514508800

U intervjuu odgovara na pitanja poput ovih: “Je li politika lascivna?”, “Budi li osećaj moći zadovoljstvo?” i “Smatrate li sebe zavodnicom?”.

Ministrka zadužena za ravnopravnost polova Isabele Rome kritikovala je odluku svoje kolegice da intervju da upravo Plejboju. .

“Pitam se zašto je za promociju ženskih prava odabrala časopis koji je kondenzat svih seksističkih stereotipa? Pa to je kultura žene objekta”, rekla je Rome, prenosi Dnevnik, piše agencija Hina.

https://twitter.com/mzbtv21/status/1646076583994617857

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare