28. Februara 2023.

„Polovinu vremena ne zna gdje je“: Bivši ljekar Bijele kuće o Bajdenu

„Zastrašujuc´e je za našu zemlju da je Bajden vrhovni komandant. On polovinu vremena ne zna gde je i svakog dana nas vodi sve bliže sveopštem ratu sa Rusijom i Kinom. Njegovo mentalno propadanje dovešc´e do toga da ljudi ginu“, napisao je Džekson na Tviteru.
Roni Džekson, koji je bio lekar u Beloj kuc´i tokom predsedničke administracije Baraka Obame i Donalda Trampa do 2018. godine, i ranije je kritikovao američku administraciju jer ne objavljuje istinu o Bajdenovom mentalnom zdravlju.

Prethodno je Bela kuc´a objavila izveštaj o predsednikovom zdravlju u kom je navedeno da je Bajden „zdrav i snažan osamdesetogodišnjak koji je sposoban da izvršava svoje dužnosti“.
Džekson je komentarisao i taj izveštaj, navodec´i da se radi o „šali“ i „zataškavanju“. On je ukazao da Bajden, za razliku od prethodnika Donalda Trampa, nije prošao kognitivni test i da je njegova „moguc´nost da razmišlja nestala“, te da ne bi trebalo da bude na funkciji.
Prema istraživanju koje su nedavno objavili Harvardov Centar za američke političke studije i kompanija Haris, 57 odsto Amerikanaca ima dileme oko Bajdenovog mentalnog stanja, dok 67 odsto smatra da je prestar da vodi državu.
Spekulacije i Bajdenovom mentalnom zdravlju pojačane su posle njegovih brojnih gafova tokom predsedničkog mandata.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare