28. Februara 2024.

Polovina vlasnika električnih vozila ima i bar jedan benzinac ili dizelaš

Za svaki slučaj…

Poslednjih godina značajno je porastao broj električnih vozila koja mogu da pređu više od 600 kilometara sa jednim punjenjem. Međutim, istraživanje lizing agencije Zenith u Velikoj Britaniji pokazalo je da to možda nije dovoljno, jer polovina vlasnika električnih automobila (51 odsto) i dalje poseduje automobil na benzin ili dizel.

Studija je zasnovana na anketi 2.800 vlasnika električnih automobila. Od svih intervjuisanih, više od polovine ima i automobil sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem. Osim toga, samo 18% koristi električna vozila za putovanja duža od 100 kilometara.

Kako prenosi Zenith, glavni razlog zašto vlasnici ne razmišljaju da se otarase svog automobila sa unutrašnjim sagorevanjem je nedostatak javnih stanica za punjenje.

Ironično, istraživanje je takođe pokazalo da su najčešće korišćena električna vozila zapravo pogodna (i dizajnirana) za duga porodična putovanja. Tačnije, od 26 najčešće korišćenih modela u studiji, prva četiri su: Tesla Model 3, Audi e-tron, Kia e-Niro i Cupra Born.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare