16. Aprila 2024.

Politički komitet Parlamentarne skupštine o zahtjevu Prištine za prijem u Savjet Evrope

Na prolećnom zasedanju Parlamentarne Skupštine Saveta Evrope i zahtev Prištine za prijem u članstvo. Nakon što je Odbor za pravna pitanja i ljudska prava Parlamentarne skupštine podržao nacrt mišljenja o članstvu Prištine u Savet Evrope, danas bi o tome trebalo da se izjasni Politički komitet.

U Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope počelo je prolećno zasedanje, tokom kojeg će poslanici u Strazburu razmatrati i zahtev tzv. Kosova za prijem u Savet Evrope. Zasedanje traje do 19. aprila.

Odbor za pravna pitanja i ljudska prava Parlamentarne skupštine Saveta Evrope juče je podržao nacrt mišljenja o tome, a danas bi trebalo da se izjasni Politički komitet.

Konačnu odluku o prijemu tzv. Kosova donosi na plenarnom zasedanju Parlamentarna skupština Saveta Evrope.

Srpska delegacija u tom telu podnela je 10 amandmana na tekst preporuke za prijem tzv. Kosova u tu organizaciju, a jednim se traži odlaganje odluke o zahtevu Prištine za članstvo.

Delegacija Skupštine Srbije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope saopštila je da su srpska delegacija i član kiparske delegacije u Odboru za pravna pitanja i ljudska prava glasali protiv nacrta mišljenja o članstvu Prištine u Savetu Evrope.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare