9. Juna 2023.

Policijska akcija u selima na Kosovu

Srbin iz sela Bosce kod Kosovske Kamenice uhapšen je pod sumnjom da je učestvovao u navodnom ubistvu nekoliko Albanaca iz Kosovske Kamenice, rečeno je iz policije samoproglašenog Kosova.

Mještani sela Bosce kažu da je hapšenje Srbina M. Mitrovića i privođenje još nekoliko njih unijelo veliki nemir među stanovnike koji žive u okruženju albanskih sela.

U policijskoj akciji privedeno je nekoliko Srba iz Bosca i sela Strelice, ali je M. Mitrović zadržan u pritvoru.

Srbi iz Bosca ispričali su Srni da u posljednjih nekoliko dana radnici sa građevinskim mašinama u pratnji policije prištinskih institucija otkopavaju dio imanja Srba, koji je oslonjen na potok pored zidina manastira Ubožac.

– Navodno imaju informacije da je na tom dijelu naših imanja sahranjen jedan broj Albanaca iz sela Ogošte i Korenica, koji se navodno nalaze na spisku nestalih i kidnapovanih – rekao je jedan od mještana.

ema njegovim riječima, akcija je smišljena da bi se preostalih oko 300 Srba dodatnim pritiscima primoralo na selidbu.

U selu Bosce u Kosovskoj Kamenici uhapšen je Srbin Mirko M., zajedno sa još dvoje Srba iz ovog mjesta koji su naknadno pušteni na slobodu, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju u Vladi Srbije.

Riječ je o penzioneru koji, prema riječima njegove najuže porodice, nikada nije bio dio policijskih ili vojnih struktura i zbog toga očekuju njegovo oslobađanje.

Mirko M., koji je uhapšen juče, za sada se nalazi u pritvoru, a Kancelarija za Kosovo i Metohiju obezbjedila je branioca i u stalnom je kontaktu i sa porodicom uhapšenog koju će posjetiti i predstavnici ove kancelarije. 

Srpskainfo.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare