4. Septembra 2023.

Policija zaplijenila gomilu evra i stotine dokumenata

Pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo zaplijenili su više od 81.000 evra, ali i stotine dokumenata poput pasoša, ličnih karata i vozačkih dozvola, te uhapsili i podnijeli izvještaj protiv tri lica, koja su prijavljena za krijumčarenje osoba.

Izvještaj je podnesen protiv državljanina Iraka K.B. (33), državljanina BiH E.Nj. (51), te državljanina Turske I.O. (37).

Naime, 1. septembra su uhapsili I.O. na području opštine Novo Sarajevo, te ličnim i pretresom stana koji je koristio pronašli i oduzeli više stotina različitih dokumenata – pasoša, ličnih karti, vozačkih dozvola, te drugih dokumenata i javnih isprava izdatih u Turskoj. 

“Takođe, pronađen je gotovi novac od 27.700 evra, kao i određena količina gotovog novca u TRY i RSD valuti”, naveli su iz sarajevske policije.

Istog dana uhapšen je i E.NJ., te je tokom pretresa poslovnih prostorija u njegovom vlasništvu, pronađeno i oduzeto 53.560 evra, a sumnja se da potiču iz ovog krivičnog djela. 

Takođe, uhapšen je i irački državljanin, kod kojeg je u pretresu pronađena i privremeno oduzeta gotovina u evrima i markama.

“Za ove tri osobe se sumnja da su članovi međunarodne organizovane grupe koja se bavi krijumčarenjem osoba, na način da su prevodili ili omogućavali različitim osobama nezakonit prelazak državne granice BiH, uz njihov lični pristanak”, rekli su iz MUP-a KS.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare