Policija utvrđuje odgovornost imama koji je vrijeđao Svetog Savu i SPC - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Policija utvrđuje odgovornost imama koji je vrijeđao Svetog Savu i SPC

Policija iz Prijedora radi na utvrđivanju odgovornosti glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice u prijedorskom naselju Kozarac Amira Mahića koji je Svetom Savi pripisao fašizam, a Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC) sektaštvo, potvrđeno je “Nezavisnim novinama”.

“Policijski službenici Policijske uprave Prijedor su, po saznanju o postojanju video snimka u kojem vjerski službenik iz Kozarca širi govor mržnje i iznosi niz uvreda na račun Srpske pravoslavne crkve, obavjestili Okružno javno tužilaštvo Prijedor i u skladu s tim preduzimaju se mjere i radnje  cilju dokumentovanja navedenog”, rečeno je iz Policijske uprave Prijedor.

Mahić je, podsjetimo, tokom vjerske službe u Kozarcu, rekao da je Sveti Sava bio “veoma kontroverzna ličnost”, da je to “jedan od činovnika SPC” i da je “laž da je prosvetitelj”.

“Šta je s druge strane, iz ugla pravoslavaca iz drugih dijelova svijeta, taj čovjek? To je čovjek na čijem učenju i ideologiji je začeta jedna sekta, koju mi ovdje dobro poznajemo. To je srpska pravoslavna sekta”, rekao je glavni imam iz Kozarca vjernicima na Savindan, 27. januara.

Nezavisne.

Danas objavljeno

Prevrnuo se čamac sa migrantima

Vanja A

“Bjelorusija je nuklearni taoc”

Vanja A

Tramp na predizbornom skupu: “Ja sam najnedužniji čovjek u istoriji Amerike”

Vanja A

1 Komentar

Ratko 2 Februara, 2023 at 9:42 pm

nikada, ali baš nikada neće biti mira na ovim prostorima, a i globalno, sve dok su svi pod uticajem ovakvih vođa, kako vjerskih tako i političkih, a oni su dalje pod uticajem svojih vođa da li zbog novca ili nečeg drugog, a sve to vodi do par centara ili čak jednog centra koji preko raznih budala i đavola šire zlo i prolijevaju krv na ovoj jadnoj planeti….

Odgovori

Ostavite komentar