28. Marta 2023.

Policija traga za državljaninom Srbije

Protiv D.R. iz Srbije policija je danas podnijela izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci zbog sumnje da je počinio čak 34 teške krađe čime je pričinio štetu od oko 160.000 KM.

Policijskoj upravi Banjaluka rekli su da su u okviru operativne akcije „Silver“, a koja je usmjerena na sprečavanje i otkrivanje imovinskih krivičnih djela, došli do saznanja da se D.R. može dovesti u vezu sa većim brojem krađa.

– On se sumnjiči da je počinio 34 teške krađe u periodu od 1. januara do 5. marta ove godine. Sumnja se da je uz upotrebu fizičke snage i podesnog alata nasilno ulazilo u unutrašnjost porodičnih kuća i stanova na području Banjaluke, a potom činio premetačinu, pronalazio i krao novac i razne vrijedne predmete. Materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelima iznosi oko 160.000 KM – pojasnili su u PU Banjaluka.

– Tom prilikom je pronađen 91 predmet koji je uz potvrdu privremeno oduzet, a radi se o zlatnom i srebrenom nakitu, ručnim satovima, mobilnim telefonima, vatrenom oružju i odjeći, a koji se može dovesti u vezu sa krađama – pojasnila je portparol ove Uprave Milana Stojanović.

Ona je dodala da policijski službenici preduzimaju sve mjere i radnje u cilju pronalaska  D.R., koje se nalazi u bjekstvu.

Na osnovu naredbe sudije Osnovnog suda u Banjaluci, a uz prethodnu saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, obavljen je pretres stana i drugih prostorija u Banjaluci, kao i automobila „opel“, koje je D.R. koristio.

Srpskainfo.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare