4. Oktobra 2023.

Policija: Tinejdžer je imao nervni slom pa je pucao

“Tinejdžer, osumnjičen da je ubio dve osobe u tajlandskom tržnom centru, biće optužen za niz teških krivičnih dela”, saopštila je danas policija.

Kako se naovdi, 14-godišnjak će se teretiti za ubistvo s predumišljajem, pokušaj ubistva i nedozvoljeno posedovanje vatrenog oružja. On će biti uzveden pred sud za maloletnike kasnije tokom dana, rekao je za Rojters zvaničnik policije Bangkoka, dodajući da policajci imaju poteškoća u komunikaciji sa osumnjičenim.

Navedeno je da je tajlandski tinejdžer osumnjičen da je ubio dva stranca u pucnjavi u Bangkoku doživeo nervni slom i da je modifikovao pištolj koji je napravljen za manevarsku municiju.

Policija na Tajlandu uhapsila je juče dečaka nakon što je ranije otvorio vatru u luksuznom tržnom centru u prestonici Bangkoku, kada su dve osobe ubijene i još pet povredjeno.

Lokalne vlasti su privele osumnjičenog sa oružjem.

Više od 10,3 miliona civila na Tajlandu poseduje vatreno oružje, što je oko 15 komada oružja na svakih 100 ljudi, pokazuju podaci švajcarskog istraživanja za 2017. godinu.

Tajland je na drugom mestu po broju ubistava od vatrenog oružja u jugoistočnoj Aziji, posle Filipina, prema Institutu za zdravstvene metrike i procenu (IHME).

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare