25. Juna 2023.

Policija pronašla 43 iregularna migranta i oružje u akciji u Kikindi

Tokom akcije koja je sprovedena je na području opština Kanjiža i Novi Kneževac, policija je pronašla dve automatske puške, 28 komada municije, kao i maskirne uniforme

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su u akciji pojačane kontrole migranata na više lokacija na području Policijske uprave u Kikindi, pronašli 43 iregularna migranta, koji su prevezeni u prihvatne centre, saopštio je MUP.

“Tokom akcije koja je sprovedena je na području opština Kanjiža i Novi Kneževac policija je pretragom terena pronašla dve automatske puške, 28 komada municije, kao i maskirne uniforme”, navodi se u saopštenju.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija, policija je uhapsila državljanina Avganistana i on će uz krivičnu prijavu biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Senti.

MUP ističe da je akcija sprovedena u okviru kontinuiranog rada na suzbijanju iregularnih migracija, a policija će i u narednom periodu sprovoditi redovne kontrole kretanja i boravka migranata kako bi se očuvala bezbednost i sigurnost svih građana, kao i migranata.

Foto:Mup.rs

RTbalkan.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare