23. Maja 2023.

Policija pretresa kuću bivšeg gradonačelnika Sarajeva, više privedenih

U akciji kodnog naziva “Vizionar” već je privedeno više osoba u službene policijske prostorije.

Pretresi se vrše na više lokacija u opštinama Stari Grad, Centar i Vogošća, a sprovode je pripadnici Sektora kriminalističke policije i Sektora za policijsku podršku MUP-a Kantona Sarajevo.

Akcija se provodi zbog sumnje u počinjenje više krivičnih djela, između ostalog – zloupotreba položaja, nesavjestan rad u službi, krivotvorenje službene isprave, davanje dara i drugih oblika koristi.

Za sada nije poznato da li je i Abdulah Skaka zvanično uhapšen, ali saznajemo da jutros prisustvuje pretresu svoje kuće.

Podsjetimo, njemu je putem Ministarstva inostranih poslova BiH (MIP) nedavno upućen poziv da se odazove tužiocima u Sarajevu.

Prije nekoliko dana uputio je zahtjev MVP-u za napuštanje zemlje u kojoj se nalazi na diplomatskoj misiji (Katar) te najavio da će u narednom periodu koristiti godišnji odmor.

Skaka je pozvan u svojstvu osumnjičenog i postoji mogućnost da mu bude predložen pritvor ili mjere zabrane što bi moglo značiti i kraj njegove ambasadorske karijere kao što se nedavno dogodilo ambasadoru BiH u Maleziji Senaidu Memiću (SDA).

Na osnovu zaprimljenih prijava u proteklih nekoliko godina u Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu je formirano nekoliko predmeta protiv Skake.

Foto: T. S./Klix.ba

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare