1. Septembra 2023.

Policija neće dozvoliti bilo kakve incidente na najavljenim protestima na entiteskoj liniji

Ministar bezbjednosti BiH Nenad Nešić, federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak i njegov kolega iz Republike Srpske Siniša Karan, te direktori bezbjedonosnih agencija na nivou BiH razgovarali su u vezi sa najavljenim protestima na entiteskoj liniji.

Tokom razgovora zaključeno je kako ne postoje nikakve indicije da će u Bosni i Hercegovini doći do bilo kakvog narušavanja javnog reda i mira kao i da je bezbjednost građana BiH ključni prioritet.

“Nijedna policijska agencija u Bosni i Hercegovini neće dozvoliti bilo kakve incidente te da će svi oni koji eventualno pokušaju izazvati incidente u bilo kojem entitetu biti procesuirani”, naveli su iz federalnog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Dodaju da je Isak upoznao sagovornike kako je Federalna uprava policije (FUP) stavila na raspolaganje kantonalnim ministarstvima unutrašnjih poslova policijske službenike FUP-a ukoliko postoji potreba za asistencijom u pogledu održavanja javnog reda i mira.

Navode i da Isak neće komentarisati izjave političara iz Republike Srpske, te pozivaju da zadrže kulturu političkog govora i da se suzdrže od unošenja nemira među građane BiH.

Podsjećanja radi, Odbor za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH najavio je protest ispred zgrade Tužilaštva BiH zbog optužnice protiv Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske i Miloša Lukića, v.d direktora Službenog glasnika Republike Srpske, međutim MUP Kantona Sarajevo nije dozvolio taj skup. Nakon toga, Đorđe Radanović, predsjednik Odbora za zaštitu prava Srba pozvao je građane da se okupe na entitetskoj granici i to na četiri lokacije i blokiraju saobraćaj na pola sasta. Okupljanje građana na entitetskoj granici zakazano je za 18 časova.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare