Policajac iz Prijedora u raljama kriminala: Nezakonito prodavao drva i zaradio više od 500.000 KM - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Policajac iz Prijedora u raljama kriminala: Nezakonito prodavao drva i zaradio više od 500.000 KM

Policija u Prijedoru podnijela je izvještaj nadležnom tužilaštvu protiv svog kolege J.K. zbog sumnje da je izvršio više krivičnih djela.

Osumnjičeni policajac terete se da je gotovo šest godina nezakonito prodavao trupce i ogrevno drvo i zaradio više od 500.000 maraka

Policijski službenik terete se za krivična djela nedozvoljena trgovina, povreda osnovnih prava radnika i povreda prava iz socijalnog osiguranja.

– Osumnjičeni J.K. se tereti da se u periodu od januara 2017. do septembra 2022. godine, bez ovlaštenja za trgovinu i bez registrovane djelatnosti, bavio trgovinom i posredovanjem u trgovini drvnih sortimenata (pilanskih trupaca i ogrevnog drveta) koje je prodavao privrednim društvima i fizičkim licima – saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.

Prema navodima iz policije, J.K. je prodao 3.884 kubna metra i 1.461 tonu drvne sječke, za ukupan novčani iznos od 548.880 KM.

Protiv osumnjičenog policijskog službenika kako se navodi, biće podnesena inicijativa za utvrđivanje discliplinske odgovornosti, odnosno postupak suspenzije.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Ukrajina neće skoro u EU: Samit u Kijevu pokušaj da Zelenski lakše proguta tu gorku pilulu

M.

Nesreća u Banjaluci: Teško povrijeđen Šveđanin, hitno prebačen u UKC Srpske

M.

Autobus sletio sa autoputa, tri osobe poginule

M.

Ostavite komentar