Kozji sir i sok i kora od limuna, pohovanim šniclama daju poseban šmek
Dosadile su vam klasične bečke šnicle, onda morate probati ove. Ukoliko nabavite sicilijanski kozji sir i maslinovo ulje, biće identične originalnim sa Sicilije
Sastojci:
-pileće šnicle
-prezle
-rendani kozji sir
-seckani peršun
– ekstra devičansko maslinovo ulje
-so i biber
-limun (sok + korica)
Priprema:
Prelijte pileće šnicle obilno maslinovim uljem, sokom od limuna, solju i biberom.
U posebnoj posudi pomešajte prezle, kozji sir, peršun i malo maslinovog ulja da smesa ostane vlažna tokom pečenja.
Svaku šniclu uvaljajte u smesu od prezli i poređajte na pleh obložen papirom za pečenje.
Narendajte malo limunove korice odozgo i pecite na 200°C oko 20 minuta.
objektiv.rs