26. Septembra 2023.

Pogrdni nazivi za Ruse u Cyberpunk 2077, tvorci igre kažu da “nemaju ništa s tim”

CD Projekt Red se izvinio zbog antiruskih dijaloga i grafita u ukrajinskoj verziji Cyberpunk 2077.

U pitanju su poruke koje se pojavljuju posle ažuriranja 2.0 za ukrajinsko tržište, u kojima se kritikuje rat u toj zemlji. CD Projekt Red je rekao da nema nikakve veze sa promenama i obećao da će ih ukloniti.

“Ukrajinska lokalizacija Cyberpunk 2077 sadrži nekoliko stvari koje bi mogle da uvrede neke ruske igrače”, navodi studio u saopštenju.

“Ove poruke nisu napisali zaposleni u CD Projekt Redu i ne predstavljaju naše stavove. Radimo na tome da ih popravimo i zamenimo u sledećem ažuriranju. Izvinjavamo se zbog ove situacije i preduzimamo korake da osiguramo da se to više ne ponovi”, dodaje se.

Jedan od dijaloga, tako, pominje ukrajinske slogane otpora, dok se na drugim mestima nalaze grafiti koji sugerišu da je Krim i dalje pod kontrolom Ukrajine u univerzumu u kom se dešava Cyberpunk 2077. Ima i drugih poruka, koje uključuju, na primer, pogrdne izraze za Ruse.

Ukrajinskom verzijom se, navodno, bavila ukrajinska kompanija “SBT Localization”, koja je takođe radila na Baldur's Gate 3, Darkest Dungeon i drugim video-igrama. Promene su primetili ruski i ukrajinski igrači, sa više pritužbi registrovanih na forumima platformi Steam i CD Projekt Red.

Ranije ove godine, Ukrajina je poslala pisma gejming gigantima kao što su Sony, Microsoft i Valve, pozivajući ih da blokiraju naslov Atomic Heart sa svojih platformi zbog zabrinutosti da je povezan sa Rusijom.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare