11. Decembra 2023.

Podignuta je zastava: Pada grad, Ukrajinci bježe?

Vojnici ruske vojske podigli su danas zastavu Rusije na periferiji strateški važnog grada Marjinke na jugoistoku Ukrajine.

Na snimku se navodno vide pripadnici ruskih snaga kako podižu zastavu na periferiji strateški važnog gradića u Donjeckoj oblasti oko koga se mesecima vode žestoke borbe.

Ruski vojni blogeri navode na Telegramu da predgrađe i dalje kontrolišu pripadnici Oružanih snage Ukrajine, ali da se glavni odbrambeni centar sada gradi u Kurahovu na zapadu.

“Sada jurišne grupe stiču jačaju svoje položaje i izviđaju okolinu najbližeg šumskog pojasa i naselja Georgijevka. Neprijateljske vatrene tačke se identifikuju i uništavaju i priprema se teren za dalje akcije. Jedinice Oružanih snaga Ukrajine, koje su se povukle iz grada, očajnički pokušavaju minobacačima i bacačima granata da poremete rotaciju ljudstva, ali bezuspešno. Trenutno je 163. puk skoro na zapadnom izlazu iz Marjinke. Iza Oružanih snaga Ukrajine na zapadnoj granici grada nisu ostale više od dve kuće. Nekoliko kilometara zapadno od Marjinke grade se nove odbrambene linije ukrajinske vojske”, navodi na svom kanalu na Telegramu gubernator Zaporoške oblasti Dmitrij Rogozin.

Ukrajinska i ruska vojska za sada se nisu zvanično oglasile.

Podsetimo, nedavno su ruske trupe takođe okačile zastavu u zapadnom delu gradića, a pojedini mediji, uključujući i zapadne, tada su izveštavali o zauzimanju Marjinke, međutim, Rusi su kasnije sami demantovali takve navode.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare