15. Maja 2024.

Podignut helikopter, pronađen automobil kojim su pobjegli razbojnici nakon PLJAČKE

Policija intenzivno traga za razbojnicima koji su izveli filmsku pljačku oko dva miliona maraka u Banjaluci, a u potragu je uključen i helikopter MUP-a Republike Srpske, javlja ATV.

Kako saznaje ATV, helikopter je više puta nadletao Zalužane gde je potraga za razbojnicima dobrim delom i sada usmerena.

U potrazi za vozilom, kojim su razbojnici pobegli, koriste se i dronovi, a izuzimani su i snimci sa nadzornih kamera kako iz naselja Lauš, tako i sa velikog broja raskrsnica sa područja Banjaluka.

Nezvanično, na noge su podignute sve raspoložive snage policije. Na nekoliko lokacija se nalaze punktovi i policajci sa dugim cevima.

Nakon što je prijavljeno da su vlasnici menjačnice u Banjaluci ispred kuće ukradene torbe u kojima su se nalazila dva miliona konvertibilnih maraka, oglasili su se iz Policijske uprave (PU) Banjaluka.

Naveli su da policijski službenici preduzimaju neophodne mere i radnje na rasvetljavanju krivičnog dela koje je kvalifikovano kao teška krađa, te je u toku potraga za izvršiocima.

Potvrdili su da je Policijskoj upravi Banjaluka juče u 16:30 sati prijavljeno je nepoznata osoba iz ruku oštećene istrgla torbe u kojima se nalazio veći iznos novca.

Automobil “Seat”, za koji se sumnja da je korišten u pljački dva miliona maraka u naselju Lauš, pronađen je sinoć kasno u Banjaluci.

Vozilo je oko 23 časa pronađeno na parkingu u naseljenom dijelu grada. Pljačkašima i dalje nema traga, a policijska potraga intenzivno traje.

Podsjetimo, trojica razbojnika juče su spremili sačekušu vlasnici mjenjačnice, te je napali kada je sa velikom količinom novca došla do kuće. Na ženu je nasrnuo jedan od razbojnika i oteo joj tri torbe u kojima se, prema nezvaničnim informacijama, nalazilo oko dva miliona maraka. Razbojnici su pobjegli crnim automobilom ”seat”, piše ATV.

Stanari ulice, u kojoj se pljačka dogodila, ispričali su da je crni ”seat”, sa stranim registarskim oznakama, satima bio parkiran u ulici. Tek kasnije im je postalo jasno i zbog čega.

Prve informacija s terena ukazuju da su pljačkaši bili maskirani, te da im je nakon napada na mjestu pljačke ispao suzavac.

srpskainfo.com

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare