3. Oktobra 2023.

Počinju pretplate za FB, Tiktok i Instagram

Već godinama se govori o uvođenju pretplata na društvene mreže – izgleda da je to bliže nego ikada.

Za koji mesec, najpopularnije društvene mreže mogle bi da zatraže da plaćate mesečno određeni iznos kako ne biste bili prinuđeni da gledate reklame dok skrolujete.

O ovoj opciji nedavno su govorili iz Mete za Fejsbuk i Instagram, a kako prenosi Rojters, to bi, ako ste na računaru, koštalo 10 evra mesečno, plus 6 evra za dodatni povezani nalog. Na mobilnim telefonima, pretplata bi iznosila 13 evra mesečno.

O uvođenju pretplate ne razmišljaju samo u Facebooku i Instagramu, već na sličan način razmišljaju i u TikToku koji je, čini se, već počeo sa testiranjem toga.

Kako piše Android Authority, delu korisnika počela su da se prikazuju obaveštenja o pretplati, ali za sada samo u SAD. Cena TikToka, prema tim informacijama, biće pristupačnija u odnosu na Metine platforme – 5 dolara mesečno.

Setimo se ovde da je pre nekoliko godina Facebook uklonio sa početne strane slogan na kom je pisalo: “Besplatan je, i uvek će biti” – verovatno su još tada počeli da razmišljaju u ovom smeru.

Facebook silently changed it’s slogan in the Sign Up page from “It’s free and always will be.” to “It’s quick and easy” Will using Facebook not be free anymore in the future? Thoughts? 🤔🤔🤔
byu/checkthisout1998 inteenagers

Neke društvene mreže, kao što je Twitter, već su uvele pretplatu, ali ona nije za uklanjanje oglasa već za dobijanje nekih povlastica, mada je Ilon Mask nedavno nagovestio da bi pretplata mogla da se uvede za sve, prenosi Zimo.

Ako su ove informacije tačne, pretplata za te tri mreže iznosila bi više od 20 evra mesečno, čak i oko 25 evra za mobilne telefone, mada ne bi bila obavezna.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare