18. Jula 2023.

Počelo košenje ambrozije, akcija traje do kraja septembra

Redovna godišnja akcija uklanjanja ambrozije sa javnih površina u gradu počela je danas i trajaće dok traje cvjetanje ove alergene biljke, do kraja septembra.

Kako je navedeno iz Odjeljenja za komunalne poslove, košenje je započelo na zelenim površinama u Gundulićevoj ulici, gdje su rađeni prekopi, dok će biti košene i sve druge površine gdje je evidentirana ambrozija. Prvenstvo, to su površine gdje se izvode građevinski radovi, gdje je došlo do pomjeranja zemljišta i gdje su rađeni prekopi.

-Do sad su i košena i krčena korovišta u naseljima Petrićevac, Novoselija, kod Naprijedovog stadiona, kod Tehnološke škole, Ulici Jovice Savinovića i u Krfskoj, te kod „Delte“ – naveli su iz Odjeljenja.

Ovom prilikom uputili su apel i građanima da se uključe u akciju i unište ambroziju u svom okruženju ili da pozovu Komunalnu policiju (broj telefona: 051-306-464) ukoliko primijete pojavu ambrozije na javnim površinama i u privatnim dvorištima, te Inspekciji (broj telefona: 051/244-428) ako ambroziju uoče na poljoprivrednom zemljištu.

Ove godine za suzbijanje ambrozije na području grada Programom zajedničke komunalne potrošnje predviđeno je 30.000 KM.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare