Počela akcija “Čisto lice grada”: Uredna i čista Banjaluka primarni cilj - BIGportal.ba
Banja Luka

Počela akcija “Čisto lice grada”: Uredna i čista Banjaluka primarni cilj

Ovog aprila očekujemo stotine hiljada turista u Banjaluci i želimo da pokažemo sliku čistog i urednog grada, rekao je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković na početku akcije “Čisto lice grada”, koja se održava drugu godinu zaredom.

Stanivuković kaže da nije samo dolazak turista razlog za ovakvu akciju, jer Banjaluka, kako ističe, mora da bude čista u svakom trenutku.

“Obnavljanje pješačkih prelaza, krpljenje rupa na putevima, uklanjanje otpada i divljih deponija, održavanje zelenila i čišćenje korita rijeka, samo su neke od akcija koje će nas grad učiniti još ljepšim”, rekao je gradonačelnik.

Dodao je da je još jedan cilj ove akcije želja da se u nju uključi veliki broj građana, a naročite djece.

“Ako se svako potrudi i očisti svoj ulaz, svoju ulicu, znači da vodi računa o čistoći Banjaluke”, tvrdi on.

Želju da se što više ljudi priključi aktivnostima na proljetnom čišćenju i održavanju Banjaluke, ponovila je i Milada Šukalo, koordinator ove akcije.

“Radićemo na povećavanju svijesti građana, kada je riječ o održavanju higijene grada, a obezbjedili smo i nagrade za one koji budu učestvovali od, na primjer, sadnica pa do parkinga za bicikle”, istakla je Šukalo.

Takođe je dodala da akcija počinje uređenjem centra grada, zatim gradskih naselja, a onda i prigradskih dijelova Banjaluke.

Naglasila je i da će tokom ovog perioda biti pojačane kontrole komunalne policije, kako bi što manje otpada bilo u gradu.

Za akciju je obezbijeđeno 500 hiljada maraka, istakao je ovom prilikom gradski menadžer Bojan Kresojević.

Kresojević je pozvao građane da otpad savjesno odlažu ne samo tokom trajanja akcije, već tokom čitave godine. Takođe, zahvalio se službama koje, kako je rekao, omogućavaju da Banjaluka ima zavidnu higijenu.

Srđan Banović, BL portal

Danas objavljeno

U funkciji: Stari i napušteni objekat u Parku „Mladen Stojanović“ pretvoren u moderno uređen javni toalet

Zeljka

Akcija uređenja naredne sedmice u naseljima Lazarevo, Zalužani i Priječani

Zeljka

Banja Luka književni centar od 30. maja do 3. juna

Zeljka

Ostavite komentar