23. Maja 2023.

Playstation igre će na PC dolaziti oko 2-3 godine nakon izlaska

Međutim, za razliku od Microsofta, postojao je produženi vremenski razmak između lansiranja igre na PlayStation i njene konačne verzije za PC. Sada je izvršni direktor SIE Jim Ryan izjavio da će PC verzije biti objavljene 2-3 godine nakon njihovog lansiranja na PS5.

U intervjuu koji je sproveo japanski igrački časopis Famitsu, Jim Ryan govorio je o brojnim temama, uključujući važnost japanskog tržišta za Sony, razvoj Spider-Man 2 i budućnost PlayStation VR2. Upitan o prebacivanju PlayStation igara na PC, Ryan je odgovorio da će Sony biti proaktivan i da potpuno razume važnost ekskluzivnih naslova za PS5. Samim tim, plan je da povećavaju broj ekskluzivnih naslova za PS5 i odlažu izdavanje PC verzije.

Ryan je rekao da kada pita ljubitelje igara o vremenskom razmaku, kažu da se prodaja PC verzije dve ili tri godine nakon izdavanja PS verzije lepo prihvata. U prošlosti je vreme između lansiranja Sony-jevog naslova na PlayStation i PC bilo nekonzistentno. Horizon Zero Dawn je trebalo 3 i po godine da dođe na PC, dok se PS5 ekskluziva Returnal pojavila na PC-u manje od 2 godine nakon prvobitnog lansiranja. Bez obzira koliko dugo traje, uzbudljivo je videti kako Sony nastavlja da donosi svoj katalog igara na PC tržište.

Play.co.rs

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare