6. Septembra 2023.

“Pitanje Kosova i Metohije mora da se riješi na osnovu Rezolucije 1244 SBUN”

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije poručilo je da situacija u južnoj srpskoj pokrajini mora da se rešava u skladu sa Rezolucijom 1244.

Moskva je ponovo pozvala na poštovanje Rezolucije 1244 kada je reč o Kosovu i Metohiji i pronalaženje rešenja koje neće biti nametnuto.

“Situacija na Kosovu treba da se reši na osnovu Rezolucije 1244 SBUN. Protivimo se ideji izmene mandata Misije UN u regionu i zalažemo se za održavanje redovne prirode sastanaka SB UN o pitanju Kosova”, naveli su iz Ministarstva na Iksu, ranije poznatom kao Tviter.

“Dogovor između Beograda i Prištine biće održiv ako strane nezavisno pristanu na sporazum, bez pripremljenih rešenja koja im se nameću spolja”, dodali su iz Ministarstva.

Rusija konstantno poziva na poštovanje Rezolucije 1244 i primenu iste.

“Da nema ove rezolucije, sve bi odavno već bilo drugačije, i to na štetu Srbije, i u korist planova Zapada koji imaju za cilj da se ona rasparča. To je jedini dokument koji ide u korist Beograda, Srba i Srbije kao države. Kada ne bi bilo ovog dokumenta ili kada bi ideja da on nije potreban postala dominantna, uveravam vas da mišljenje Beograda niko odavno ne bi uzimao u obzir. To je zaista najvažniji dokument, čije će aktivno korišćenje Beogradu dati mogućnost da očuva za njega najvažnije postulate”, poručila je ranije portparolka MSP Marija Zaharova.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare