Originalan recept koji se sprema za manje od sat vremena
Pita sa šljivama i jabukama je hrskava spolja, a fil samo curi iznutra, obožavaćete je.
Sastojci:
400 g jabuka
425 g šljiva, bez koštica
65 g mlevenih badema
1 kašičica cimeta
2 kašike smeđeg šećera
6 listova gotovog testa
40 ml obranog mleka
šećer u prahu
Priprema:
Za pitu sa šljivama i jabukama zagrejte rernu na 220°C. Pleh obložite papirom za pečenje. U činiji pomešajte jabuku, šljive, koricu limuna, bademe, cimet i šećer.
Položite listove kora, tako što ćete svaki sloj da premažete mlekom. Stavite voćnu smesu duž dugačke ivice testa, ostavljajući oko 10 cm sa svake strane.
Presavijte testo tako da ga zatvorite i premažite mlekom. Pecite 20 minuta ili dok ne porumeni. Pospite šećerom u prahu i odmah servirajte.
Informer.rs