Ako volite jednostavne, a neodoljivo fine dezerte, ovaj recept će vas osvojiti na prvi zalogaj. Kombinacija kremastog pudinga od vanile, hrskavog lisnatog testa i mirisnih listića badema prava je mala čarolija u kojoj ćete uživati uz kafu, čaj ili posle ručka.
Priprema je brza i jednostavna, a rezultat – fantastičan.
Lisnato s pudingom – sastojci:
- 1 pakiranje razvaljanog lisnatog testa
- 1 puding od vanile
- 400 ml mleka
- 1 vanilin šećer
- 2 kašike šećera
- 40 g putera
- 1 žumace
- Bademi u listićima
Skuvajte puding prema uputstvu na kesi, ali umesto 500 ml, koristite 400 ml mleka. Kada je puding gotov, sklonite ga s ringle i umešajte puter dok se potpuno ne otopi i sjedini s kremom. Razvaljano lisnato testo odmotajte i puding rasporedite po polovini testa. Preklopite drugom polovinom i premažite umućenim žumancetom. Presecite na pola, a zatim svaku polovinu na još četiri dela – trebalo bi da dobijete osam štanglica. Po vrhu obilno pospite listićima badema. Pecite u rerni zagrejanoj na 200°C oko 20–25 minuta, dok testo ne postane zlatno i hrskavo. Najbolje je poslužiti dok je još toplo – tada se najlepše oseti spoj mirisne vanile, putera i badema.
Prijatno!