Pire-krompir je uvijek odličan dodatak jelima, a naročito ako imate vremena da ga napravite bez pomoći instant-kesica.
Ovaj recept će vam malo zašareniti pire krompir, zahvaljujući dodavanjem jednog sastojka.
Sastojci:
- 4-5 velika krompira
- 2 srednje glavice crnog luka
- 1 dl mlijeka
- so
Priprema:
Očisite krompir i ostavite ga da odstoji u vodi 10-ak minuta. Zatim, na zagrijanoj ringli, kuvajte krompir, uz povremeno dodavanje vode, ako je potrebno.
Dok se krompir kuva, na srednjoj vatri izdinstajte luk, koji ste prethodno oljuštili i isjeckali na kockice. Dinstajte ga par minuta, dok ne porumeni.
Krompir je gotov onda, kada možete proći viljuškom kroz njega i “razbiti” ga odmah. Kada bude gotov, procedite ga.
U jednu dublju šerpu ubacite bareni krompir, i počnite da ga gnječite. Prije nego što ga sasvim izgnječite, dodajte mlijeko i dinstani luk i kašičicu soli. Za posnu varijantu ovog recepta dovoljno je samo da iskoristite malo biljnog mlijeka.
Nastavite sa gnječenjem, dok ne nestanu sve grudve od krompira. Prijatno!
Nezavisne.com