3. Februara 2025.

Piletina u sosu od povrća: Idealan prijedlog za nedeljni ručak

Napravite obrok koji će okupiti porodicu

Iz bakine kuhinje nam danas stiže piletina pripremljena na poseban način.

Piletina u saftu od povrća – sastojci:

2 glavice crnog luka
1 veća šargarepa
1 paradajz
1 sveža ili smrznuta  paprika
1 k piletine
suvi zalin
 ml. biber
ml paprika
mast 1 kašika
2 kašike brašna

Prilog:

kormpir pire

Piletina u saftu od povrća – priprema:

Piletinu uvaljati u brašno. Istopiti i ugrejati mast pa staviti piletinu u tiganj i pržiti malo da zarumeni sa obe strane pa izvaditi u tanjir. 

Na  istoj masti propržiti sitno seckan luk, šargarepu i papriku. Dinstati da omeknne pa ubaciti ml papriku, ml biber i suvi začin. 

Dodati prženu piletinu pa sipati vodu i poklopiti da se tečnost ispari i meso sasvim omekne. Dobijemo fin gusti  saft od luka i brašna u koje je bilo uvaljano meso. Kao prilog predlažem krompir pire.

Napomena:

Recept za hleb:

Potrebno je

400 ml vode mlake
20 gr svežeg kvasca
750 – 800 gr. brašna
1 kašičica šećera
1/2 kašičice soli
30 ml maslinovog ulja

Priprema:

U mlaku vodu izmrviti kvasac i dodati šećer i izmešati. Ostaviti da zapeni pa dodavati  ulje, brašno i so . Prvo 700 gr. brašna  a posle po malo da testo bude sredne tvrdo. 

Dobro ga obraditi (oko 10 minuta) ostaviti da odmori. Istresti na dasku koju smo posuli brašnom. Obraditi rukama duguljasti hleb .Duguljasti  pleh posuti brašnom može na dno pek papir i staviti testo u pleh. Poprskati  mlakom vodom prskalicom . Pokriti 15 minuta. Rernu uključiti na 220 stepeni pa peći oko 45-50 minuta da hleb bude lagan i dobije finu hrskavu  koricu. 

Magazin.novosti.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare