Pileće šnicle u sosu od vina su naš današnji prijedlog.
SASTOJCI:
- 500 g pilećih šnicli
- 5 kašika brašna
- 350 g smeđih šampinjona
- 1 glavica crvenog luka
- 5 čenova bijelog luka
- 50 ml maslinovog ulja
- 30 g maslaca
- 150 ml vina marsala
- 100 ml pilećeg bujona
- 200 ml pavlake za kuvanje
- so, biber, list peršuna
PRIPREMA:
Pileće šnicle prekrijte pek-papirom i istanjite kuhinjskim čekićem. Pospite ih solju, biberom i brašnom.
Otresite višak brašna prije nego što šnicle spustite u tiganj. Ulje i maslac stavite u tiganj da se ugriju. Šnicle spuštajte na zagrijanu masnoću i pržite oko tri minuta sa svake strane. Izvadite ih iz tiganja i poklopite kako bi ostale tople. Zatim očistite i isjeckajte crveni i bijeli luk i šampinjone.
Na masnoći na kojoj su se šnicle pržile prvo prodinsajte crveni luk. Zatim dodajte bijeli luk i šampinjone pa dinstajte dok iz šampinjona ne ispari tečnost. Posolite i pobiberite. Kada šampinjoni potamne, dodajte vino i kuvajte pet minuta uz povremeno miješanje.
Potom u sos sipajte pileći bujon i pavlaku za kuvanje. Na kraju, u tiganj vratite pileće šnicle i na tihoj vatri kuvajte još pet minuta. Pospite svježim peršunovim listom.
Foto:“Jekin Kapric”
* Recept preuzet sa stranice “Jekin Kapric”.