7. Oktobra 2025.

Pileće šnicle na bečki način: Na ovaj način će biti hrskave, a mekane

Potrebno je:

  • pileće belo meso
  • 50 g prezli
  • 50 g brašna
  • 2 jaja
  • 2-3 kašike mleka
  •  malo belog luka u granulama soli
  •  ulje i biber prema želji 

Priprema:

Šnicle iseći tanko. Svaku posoliti i posuti granulama belog luka, a po želji i mlevenim biberom.

Uvaljati u brašno, umućena jaja sa mlekom,  pa u prezle. Pržiti u dubokom ulju poklopljene, pa kad porumene okrenuti i više ne poklapati. Vaditi kad su rumene na papirni ubrus. Servirati tople. 

Magazin.novosti.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare