Sastojci:
- 2 šargarepe
- 2 glavice luka
- 1 čen belog luka
- 250 g krompira
- 100 g šampinjona
- 2 kašike ulja
- 400 g mlevene junetine
- 200 g pasiranog paradajza
- 500 ml soka od paradajza
- 300 ml vode
- 2 kašike ljute mlevene paprike
- narendana korica polovine limuna
- 100 zamrznutog graška
- So i biber
Priprema:
- Luk naseckajte, a beli luk propasirajte.
- Krompir i šargarepu oljuštite i narežite na kockice, odnosno kolutove. Šampinjone očistite i narežite na četvrtine.
- Zagrejte ulje, pa propržite meso dok ne počne da se razdvaja na manje grudvice. Umešajte luk, beli luk, povrće i krompir, pa sve zajedno pržite nekoliko minuta.
- Umešajte pasirani paradajz, sok od paradajza i vodu, mlevenu papriku i koricu limuna, poklopite i kuvajte 30-40 minuta. Pet minuta pre kraja dodajte grašak.
- Varivo probajte i po potrebi dodatno začinite.
- Poslužite uz ražani ili integralni hleb.