13. Februara 2023.

Pikantno mađarsko varivo idealno za hladne dane

Sastojci:

  • 2 šargarepe
  • 2 glavice luka
  • 1 čen belog luka
  • 250 g krompira
  • 100 g šampinjona
  • 2 kašike ulja
  • 400 g mlevene junetine
  • 200 g pasiranog paradajza
  • 500 ml soka od paradajza
  • 300 ml vode
  • 2 kašike ljute mlevene paprike
  • narendana korica polovine limuna
  • 100 zamrznutog graška
  • So i biber

Priprema:

  • Luk naseckajte, a beli luk propasirajte.
  • Krompir i šargarepu oljuštite i narežite na kockice, odnosno kolutove. Šampinjone očistite i narežite na četvrtine.
  • Zagrejte ulje, pa propržite meso dok ne počne da se razdvaja na manje grudvice. Umešajte luk, beli luk, povrće i krompir, pa sve zajedno pržite nekoliko minuta.
  • Umešajte pasirani paradajz, sok od paradajza i vodu, mlevenu papriku i koricu limuna, poklopite i kuvajte 30-40 minuta. Pet minuta pre kraja dodajte grašak.
  • Varivo probajte i po potrebi dodatno začinite.
  • Poslužite uz ražani ili integralni hleb.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare