Neki recepti su vrlo jednostavni, ali nose sa sobom bogatstvo ukusa koji će oduševiti vaše čulo ukusa.
Sastojci:
- dva svinjska filea
- dva čena bijelog luka
- kašičica senfa
- kašičica ljute paprike
- kašičica meda
- dvije kašike sosa balzamiko
- začinsko bilje
- biber
- maslinovo ulje
Za krompir:
- 1 kg manjih krompira
- 3 čena bijelog luka
- par grančica ruzmarina
- malo mljevene ljute paprike
- krupna morska so
- svježe mljeveni biber
Priprema:
Meso isjecite na deblje šnicle, pa malo istanjite tučkom. U posudi napravite marinadu od sitno isjeckanog bijelog luka, senfa, meda, sosa balzamika, ljute paprike, bibera i maslinovog ulja. U marinadu spustite meso i ostavite u frižider da odstoji preko noći. U tiganju zagrijte maslinovo ulje i pržite meso dok ne dobije boju.
Krompir oljuštiti, staviti u šerpu, naliti vodom, pa kuvati na umerenoj vatri 10 minuta, da omekša, ali ne skroz. Potom ga ocediti, prebaciti u podmazan pleh, pa svaki blago pritisnuti varjačom da se malo spljošte. Preliti maslinovim uljem, začiniti ruzmarinom i izgnječenim bijelim lukom, posoliti i pobiberiti, pa peći u rerni na 200 stepeni oko 25 minuta, da krompir dobije lijepu boju. Servirati uz meso, prenosi Informer.
Nezavisne.com