12. Januara 2023.

Peugeot Inception Concept

ALLURE. Sa novom zvaničnom porukom koja uzdiže njegov mačji i atraktivan stav, revolucionarni dizajn enterijera i obećanje nenadmašnih senzacija u vožnji, PEUGEOT INCEPTION CONCEPT najavljuje novu eru i otelotvoruje viziju brenda za buduća električna vozila. Naziv PEUGEOT INCEPTION CONCEPT (ili „Inceptio“ na latinskom) znači „početak“.
„BEV-by-design“ – osnova za revoluciju
INCEPTION CONCEPT je dizajniran na jednoj od četiri buduće platforme Stellantis Grupe „BEV-by-design“. Platforma STLA Large na kojoj je zasnovan INCEPTION CONCEPT dobila je siluetu niske (1,34 m) i efikasne limuzine, dužine 5,00 m.

Putnici sede u srcu 7,25 m2 ostakljne površine. Vetrobransko staklo i bočni prozori su napravljeni od stakla dizajniranog za arhitekturu. Posebna legura stakla, pruža izuzetne toplotne kvalitete i benefite od višehromne obrade (tretman metalnim oksidima), procesa koji je NASA prvobitno koristila za vizire astronautskih šlemova. Ovo NARIMA® staklo ima topli odsjaj, u nijansama žute, i hladniji prenos, u plavičastim tonovima.

Boja karoserije je sastavljena od veoma finih metalnih pigmenata i jednostruko je premazana, što znači da se prilikom nanošenja troši mnogo manje energije.
TECH BAR prolazi horizontalno kroz vrata. Ovaj ekran emituje različite poruke na spoljašnjost automobila kada mu se vozač i putnici približavaju. Veštačka inteligencija omogućava prepoznavanje vozača kako bi se podesila podešavanja udobnosti (položaj sedišta, temperatura, režim vožnje i multimedijalne postavke).

Točkovi na PEUGEOT INCEPTION CONCEPT kombinuju aerodinamiku i estetiku. Dizajnirani su na aksijalnoj simetriji, baš kao i točkovi od 20 inča novog PEUGEOT-a 408. Osvetljeni amblem Lava ostaje statičan kada se točak okreće. Unutar točka, kočiona čeljust je prekrivena ogledalom. 

Zbogom okruglom volanu ? 

Sa svojim novim Hypersquare kontrolnim sistemom, INCEPTION CONCEPT nudi poboljšanvozački doživljaj vozilu zahvaljujući agilnom iskustvu vožnje i potpuno novom, intuitivnijem i-Cockpit®. Dodirom prsta kontrolišete sve parametre vožnje, a tehnologija upravljanja po žici čini vožnju instinktivnijom i jednostavnijom, kao u video igrici, ali u stvarnom životu. Centar Hypersquare-a je ekran tipa tableta namenjen pružanju kontrolnih informacija. Piktogrami za različite karakteristike (klima uređaj, jačina zvuka radija, ADAS, itd.) su prikazani na dva bočna panela kako bi se olakšao pristup izabranoj kontroli. Hypersquare kontrolni sistem je kombinovan sa fleksibilnim ekranom u pozadini koji prikazuje informacije o vožnji ili infotainment u 360°. Ovaj HALO CLUSTER, sa svojim kružnim displejom, obaveštava putnike koji se približavaju automobilu. Ova spoljna komunikacija jača koncept deljenja i novu viziju automobila. Tokom prelaska na L4 nivo delegiranja vožnje (STLA AutoDrive), HYPERSQUARE se uvlači i veliki panoramski ekran klizi sa poda kako bi ponudio novo iskustvo putničkog prostora. PEUGEOT-ov cilj je da predstavi Hypersquare na vozila sledeće generacije u gami pre kraja decenije.

Grand Tourer za 21. vek

PEUGEOT INCEPTION CONCEPT nudi novu viziju unutrašnjosti za grand tourer i stvara nove, izduženije pozicije sedenja, u skladu sa novom arhitekturom „BEV-by-design” posvećenom električnim vozilima.. Predni red sedišta nudi izuzetan pogled na put. Drugi red ima bolji pogled na spoljašnji svet zahvaljujući izdašnim staklenim površinama i novim proporcijama sedišta. Stakleni frontovi na zadnjoj strani prednjih sedišta daju putnicima u 2. redu sopstvenu atmosferu i zonu podešavanja. Svaki materijal u kabini je tretiran za svoje refleksije. To znači da se boja unutrašnjosti PEUGEOT INCEPTION CONCEPT menja u zavisnosti od sredine u kojoj se vozi i varira u zavisnosti od svetlost.
INCEPTION CONCEPT je opremljen vrhunskim HiFi sistemom vodećeg francuskog brenda FOCAL.

Zelena ekonomija

Transformacija PEUGEOT-a u električni brend znači više od postavljanja baterija i električnih motora u automobile.
Na osnovu principa da će, čak i kada je električni, automobil uvek biti sačinjen od najmanje 50% čelika, ideja je da se on otkrije u svom sirovom obliku, kako bi se ograničio broj komponenti u putničkom prostoru. Ovo je slučaj sa strukturama sedišta PEUGEOT INCEPTION CONCEPT ili njegove konzole. Sedišta i pod su prekriveni posebnim somotom, 100% recikliranim poliesterom. 3D štampa na ovom fleksibilnom tekstilu napravljena je u saradnji sa STRATASIS-om. • AIR QUILTING® DUŠEK Comfort Fit sedišta je naglašen prisustvom pravih podesivih dušeka na ramenima. Ova elektrozavarena presvlaka od jednog materijala, koja se lako reciklira, izvedena je iz džepova na naduvavanje izvučenih iz klasičnih sedišta.

Performase

100% električni PEUGEOT INCEPTION CONCEPT opremljen je tehnologijom od 800V. Njegova baterija od 100 kWh omogućava mu da pređe 800 km sa jednim punjenjem, razdaljinu od Pariza do Marseja ili Brisela do Berlina.

Potrošnja je izuzetna, samo 12,5 kWh na 100 km. Baterija puni domet od 30 km za jedan minut ili 150 km za pet minuta.

PEUGEOT INCEPTION CONCEPT se može dopuniti indukcijom, što pojednostavljuje ovaj korak bez potrebe za kablom.

Dva kompaktna elektromotora, jedan napred, drugi pozadi, čine PEUGEOT INCEPTION CONCEPT vozilom sa pogonom na sva četiri točka za izvrsnost potpuno kontrolisane dinamičke vožnje. Kombinovana snaga je blizu 680 KS (500 kW). Ubrzanje od 0 do 100 km/h za manje od 3 sekunde.

Vrelegume.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare