6. Jula 2023.

“Petrovdanski dani Petrićevca” od 8. do 11. jula

Mještani banjalučkog naselja Petrićevac tradicionalno i ove godine proslavljaju praznik Svetih apostola Petra i Pavla, a tim povodom će od 8. do 11. jula biti održana manifestacija “Petrovdanski dani Petrićevca”.

Cilj ove manifestacije, kako ističu organizatori, jeste da se očuvaju vjera, običaji i tradicija.

“U sklopu ‘Petrovdanskih dana Petrićevca’ biće upriličen bogat program, koji će početi 8. jula turnirom u futsalu, dok je 10. juli, od 19.30, rezervisan za koncert dječijeg hora ‘Vrapčići’, kao i za nastup mališana iz vrtića sa Petrićevca”, istakli su organizatori.

U utorak, 11. jula, kako kažu, biće održana i dodjela nagrada, a za kraj manifestacije biće upriličen koncert Dejana Matića.

“Već tradicionalno pozivamo sve sugrađane da budu dio ove manifestacije. Uz sport, druženje i pjesmu obilježićemo i ove godine manifestaciju ‘Petrovdanski dani Petrićevca’. Vidimo se kod Crkve Svetog Petra i Pavla i na igralištu Osnovne škole ‘Miloš Crnjanski'”, poručili su organizatori.

Manifestaciju, koja je čuvar tradicije i običaja, organizuju mjesna zajednica Petrićevac i parohija petrićevačka, uz podršku Gradske uprave.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare