26. Aprila 2023.

Petković: Novi napad na Srbe na Kosmetu; Privedeni vozač i dva radnika Pošta Srbije

Oni su, zajedno sa novcem namjenjenim redovnim finansijskim plaćanjima, sprovedeni ka carinskom terminalu u južnoj Kosovskoj Mitrovici, a sa njima se na terenu nalaze i predstavnici Kancelarije za KiM, naveo je u saopštenju Petković.

– Ovaj očajnički potez predstavlja Kurtijevu osvetu Srbima nakon debakla koji je doživio na izborima i novi je pokušaj podizanja tenzija na sjeveru Kosova i Metohije u režiji Prištine. Riječ je o nastavku stalnih političkih i administrativnih prepreka koje Priština postavlja a koje imaju za cilj da otežaju platni promet na sjeveru Kosova i Metohije, iako na to nemaju apsolutno nikakvo pravo. Srbi imaju svako legalno, legitimno i zakonsko pravo da koriste svoj novac i to se ne dovodi u pitanje – istakao je Petković.

Petković je ukazao da je sloboda nesmetanog platnog prometa garantovana dogovorima u Briselu i tek nakon formiranja ZSO, tu nadležnost će preuzeti ZSO.

– O ovom opasnom potezu Prištine i Kurtija odmah sam direktno obavijestio Miroslava Lajčaka, kao i Sjedinjene Američke Države i očekujemo njihovu diplomatsku aktivnost u cilju smirivanja tenzija koje Priština proizvodi. Ovaj potez pažljivo je sračunat i pred nastavak Briselskog sporazuma i pokazuje da Kurti ne želi nikakvu normalizaciju odnosa niti formiranje – naveo je Petković.

RTRS.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare