Petković: Nasilje Prištine nad Srbima najsnažniji argument da je ZSO neophodna - BIGportal.ba
Region Vijesti

Petković: Nasilje Prištine nad Srbima najsnažniji argument da je ZSO neophodna

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da ne može biti argumenata protiv Zajednice srpskih opština, posebno ne u trenutku kada se na Srbe i njihovu decu gotovo svakodnevno nasrće i puca, i posebno ne od čoveka koji je glavni inspirator i ideolog tog nasilja.

Petar Petković ističe da je nasilje koje prištinski režim predvođen Aljbinom Kurtijem čini nad srpskim narodom na Kosovu i Metohiji najsnažniji argument u prilog stanovištu da je Zajednica srpskih opština neophodnost i uslov opstanka našeg naroda u pokrajini.Petković: Ne može biti argumenata protiv Zajednice srpskih opština

Petković: Ne može biti argumenata protiv Zajednice srpskih opština

“Razumljiv je Kurtijev otpor zahtevima da se Zajednica srpskih opština formira u skladu sa nadležnostima koje joj pripadaju, prema dogovorima postignutim u Briselu, jer ona je upravo i zamišljena kao sredstvo odbrane od samovolje i šovinizma albanskih političara u Prištini”, ističe Petković.

Ukazuje da su negacija volje srpskog naroda, gaženje njegovih prava, fizičko i pravno nasilje endemske pojave na Kosovu i Metohiji, i problem je, kako kaže, moguće rešiti samo suštinskom promenom odnosa Prištine prema dijalogu i postignutim sporazumima.

Ističe da ne može biti argumenata protiv Zajednice srpskih opština, posebno ne u trenutku kada se na Srbe i njihovu decu gotovo svakodnevno nasrće i puca, i posebno ne od čoveka koji je glavni inspirator i ideolog tog nasilja.

“Kurtijevi napadi na Zajednicu srpskih opština su vrhunski cinizam, jer borba srpskog naroda nije natezanje oko nekakvog amandmana u javnoj raspravi, već je to borba za goli opstanak. Uostalom Kurtijeva politika je sama po sebi negacija prava i najogoljenije nasilje, i to što se on danas krije iza nabeđenih jezičkih konstrukcija samo je još jedan dokaz njegove beskrupuloznosti i političkog bezobrazluka”, ističe Petković.

Ukazuje da je formiranje Zajednice srpskih opština, onako kako je to dogovoreno u Briselu, nasušna potreba opstanka i ostanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji

“Jasno je da je Kurtijeva šovinistička ideologija pretnja miru i stabilnosti, i zato je formiranje Zajednice srpskih opština, onako kako je to dogovoreno u Briselu, nasušna potreba opstanka i ostanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji”, zaključio je direktor Kancelarije za KiM.

RTS.

Danas objavljeno

Zaharova: Kijev se ruga i ismijava nad pravoslavljem dok Zapad ćuti

M.

Okupljanje Srba u Zubinom Potoku zbog hapšenja sugrađanina

M.

Haos u Izraelu: Na ulicama rijeke ljudi, policija koristila vodene topove

M.

Ostavite komentar