17. Aprila 2023.

Petković: Kurti poručio Srbima da će on biti gradonačelnik opština na sjeveru KiM

To što je svojim kandidatima za gradonačelnike u severnoj Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću poželeo pobedu na nedemokratskim i antisrpskim izborima i predstavio broj 115 koji treba da bude zaokružen, pokazuje u svoj svojoj suštini razmere Kurtijeve srbomrzačke politike i programa njegove stranke da KiM treba etnički očistiti od Srba, navodi Petković.
„Sada svi mogu da vide koliko je predsednik Aleksandar Vučić bio u pravu kada je govorio da Kurti sa dva odsto albanske podrške na severu želi da vlada kao gradonačelnik nad 98 odsto srpskog stanovništva koje ne želi da živi u Kurtijevoj lažnoj državi. Takvi izbori, koji imaju za cilj da ponište postojanje apsolutno većinskog srpskog naroda na severu KiM, nastavak su terora i nasilja Kurtija nad Srbima, sa ciljem potpune okupacije severa“, kaže Petković, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Najveću odgovornost u pokušaju da se politički i na svaki drugi način porobi srpski narod na severu snosi međunarodna zajednica, koja snažno podržava nasilno održavanje izbora na kojima Srbi neće glasati, dodaje direktor kancelarije za KiM.

„Kako će sada zapadni predstavnici da objasne činjenicu da će čisto srpske sredine i opštine da vodi dva odsto Albanaca koji će jedini da izađu i glasaju. Je li to ta vrhunska demokratija za koju se navodno zalažu? A što se svi ti zapadni ambasadori i predstavnici nisu zalagali za održavanje srpskih izbora i referenduma na KiM, zašto tada nisu žalili za demokratijom i ljudskim pravima Srba koja su tada pogažena?“, pita se Petković.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare