10. Januara 2023.

Petković: Kurti čini sve da protjera Srbe

Petković je ocijenio da brojni potezi međunarodne zajednice, među kojima je i odluka KFOR-a da u petak, 6. januara, na Badnji dan pošalje negativan odgovor Srbiji na inicijativu o povratku srpske vojske i policije na Kosovo i Metohiju – pokazuju da Kurti ništa ne radi sam.

  • Kurti za sve što radi ima podršku zapadnih zemalja koje žele da samoproglašeno Kosovo bude nezavisno i da prinude Srbiju da to prizna, što se nikada neće dogoditi – rekao je Petković za Televiziju “Hepi”.

Petković tvrdi da Zapad podržava Kurtija u svim akcijama, zbog čega on slavodobitno poručuje da neće ispuniti nijedan sporazum, da će i dalje upadati sa ROSU na sjever i nastavlja da se ponaša bahato prema Srbima.

  • Na Kosovu i Metohiji je 60 odsto mladih nezaposleno, što Kurti prikriva napadima na Srbe, Srbiju i njenog predsjednika Aleksandra Vučića. Kurti srbomrzačkom rertorikom širi mržnju u albanskom društvu, na šta reaguju albanski ektremisti i napadaju naš narod – ukazao je Petković.

On je objasnio da se Kurti i saradnici služe raznim trikovima kako bi zbacili odgovornost za sve veći broj napada na Srbe, zbog čega te etnički motivisane atake pokušavaju da predstava kao napade na tobožnje kosovske državljane.

Kako kaže, tako su pokušali da prikažu i ranjavanje dvojice srpskih dječaka u Gotovuši kod Štrpca, tvrdeći da je to bio napad na “državljane Kosova”.

  • Nisu ta djeca nikakvi kosovski državljani, niti nekakvi “Kosovari”, kako to Priština želi da predstavi. Oni su Srbi i napadnuti su zato što su nosili badnjak, iako je reč o deci, u koju je pucao pripadnik takozvanih kosovskih bezbjednosnih snaga u uniformi – naglasio je Petković.

Petković smatra da su sve češći napadi na Srbe, upadi ROSU i svi ostali incidenti posljedica odluke Prištine da ne primjenjuje Briselski sporazum i ne formira zajednicu srpskih opština /ZSO/, iako se na to obavezala.

  • Bez ZSO nema kolektivnih prava za srpski narod na Kosovu i Metohiji. Kurti svaki dan ubija i gazi ljudska prava na Kosmetu zabranama izbora i referenduma, skandaloznim presudama Ivanu Todosijeviću zbog izjave ili Nikoli Nedeljkoviću zbog toga što je nosio srpsku zastavu – ukazao je Petković.

On je ubijeđen da se Kurti nikada neće primiriti i da Srbija i Beograd u sadašnjim okolnostima nemaju alternatiavu, osim da razgovaraju sa Zapadom, jer samo SAD i EU mogu da utiču na Kurtija.

  • Mi ćemo se držati garancija SAD i EU, koje smo dobili, kako bi bile uklonjene barikade na sjeveru. Od SAD i EU ćemo tražiti da ispune ono što su garantovali, jer Kurtiju ništa ne vjerujemo, baš kao što mu više ne vjeruje ni Zapad – kaže Petković.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare