Petković: Kosovska policija prva krenula u napad sa namjerom da ubije Miljana - BIGportal.ba
Region Vijesti

Petković: Kosovska policija prva krenula u napad sa namjerom da ubije Miljana

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković posjetio je danas u kraljevačkoj bolnici Miljana Delevića koji je juče ranjen na Kosovu. On dodao da je kosovksa policija (ROSU) prva krenula u jučerašnji napad s namjerom da ubiju Miljana i Dušana.

Miljana Delevića su juče na Bistričkom mostu ranili pripadnici kosovske specijalne jedinice ROSU.

Petković je izjavio da je Delević primio metak samo zato što je Srbin, te pozvao međunarodnu zajednicu da reguje, jer je taj metak mogao biti koban po njegov život.

Poručio je da pripadnici ROSU nemaju šta da traže na sjeveru južne srpske pokrajne i da su na toj teritoriji rasporedili svoje punktove samo da bi maltretirali i terorisali srpski narod. Istakao je da mu je ranjeni Delević danas lično potvrdio da je kosovska policija juče prva pucala.

“Kada pogledate auto vidjećete da je on izrešetan sa zadnje strane i da je zapravo kosovska policija prva krenula u napad sa namjerom da bukvalno ubije Miljana i Dušana. To mi je sada i Miljan potvrdio”, rekao je Petković.

Direktor kancelarije za KiM naveo je da postoji i snimak sa bezbjednosnih kamera koje je instalirala upravo kosovska policija, pa naglasio da taj snimak treba da pokažu, a ne “da nastavlju sa propagandom, željeći da prikriju istinu da kosovska policija svakodnevno maltretira srpski narod na sjeveru Kosova”.

Istakao je da nije zadatak kosovske policije da napadaju i pucaju na srpsku djecu i da maltretiraju srpski narod ni na jugu, ni na sjeveru Kosova.

“Njihov zadatak nije da puštaju krv srpskom narodu, oni nemaju bukvalno šta da traže na sjeveru Kosova i Metohije”, kaže Petković.

Smatra da je jučerašnja situacija mnogo više od provokacije i da je metak koji je primio Miljan Delević mogao biti koban po njega. Zahvalio se direktoru bolnice i gradonačeniku Kraljeva na ukazanoj pomoći povrijeđenom momku i dodao će Delević biti prebačen na VMA.

Ocijenio je da je ovaj nemili događaj posljednje upozorenje medjunarodnoj zajednici da će neko od bahatosti Aljbina Kurtija i pripadnika ROSU da strada.

Naveo je da su ROSU postavili punkt na Bistričkom mostu i na putu ka Brnjaku, gdje maltretiraju srpski narod, drže ljude po nekoliko sati, pretresaju i skidaju ih do gole kože.

“To rade ne bi li predstavili kako Kurti ima moć na sjeveru KiM i kako oni vladaju na toj teritoriji. Ni po jednom sporazumu oni nemaju šta da traže na sjeveru južne srpske pokrajne”, ponovio je direktor kancelarije za KiM.

Poručio je da međunarodna zajednica mora da reaguje i da zaustavi “ovo zlo koje dolazi iz Prištine” jer to je jedini način da sačuvamo mir i živote naših ljudi, prenosi “b92”.

Danas objavljeno

Bolton: Odluka Međunarodnog krivičnog suda o hapšenju Putina ─ nelegitimna

M.

Sastanak Putina i Si Đinpinga: Rusija poštuje kineski plan za Ukrajinu

M.

Kod Doboja eksplodirala mina, jedna osoba nastradala

M.

Ostavite komentar