19. Maja 2023.

Pete avanture Indijane Džounsa premijerno prikazane u Kanu

Novi film o čuvenom arheologu, u kojem između ostalih, glume još i danski glumac Mads Mikelsen i Fibi Voler-Bridž, je peti nastavak, ali prvi koji nije režirao Stiven Spilberg. Režiser je ovoga puta bio Džejms Mengold.

Uloge tumače i Džon Ris Dejvis koji je poslednji put viđen u trećem nastavku filma Poslednji krstaški pohod iz 1989. godine, Antonio Banderas, Tobi Džouns.

Na čuvenu Kroazetu izašli su brojni obožavaoci svetski poznate franšize, a film su pratili i britanski režiser Stiv Makvin i engleski glumac Čarli Hiton.

Ford sa Kalistom Flokhart

Osamdesetogodišnji Ford, kome će biti uručena počasna nagradu na Filmskom festivalu u Kanu za filmsku karijeru, rekao je prošlog meseca da mu ovo poslednji put u ulozi čuvenog Džounsa.

U petom i poslednjem delu, smeštenim u 1969, Indijana Džouns kreće u avanturu menjanja vremena, sarađuje sa kumom koju tumači da Voler-Bridž, i mora da se suoči sa bivšim nacistom, kojeg igra Mikelsen.

Ford je prvi put igrao lik arheologa 1981. godine u filmu Otimači izgubljenog kovčega. Osvojio je četiri Oskara.

Franšiza Indijana Džouns, sa četiri filma, koju je kreirao Džordž Lukas, zaradila je skoro dve milijarde dolara na globalnom nivou – okupivši armiju obožavatelja.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare